“Avem nevoie urgent de donatori”, mesajul reprezentanților Centrului Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara
07 Ianuarie 2021, 13:29 | Știrile TVR

“Avem nevoie urgent de donatori”, este mesajul transmis de reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine de la Timișoara care zilele acestea s-au confruntat cu un record negativ de donatori. Doar 35 de persoane în decurs de o zi s-au adresat centrului. Asta în condițiile în care de la Timișoara pleacă sânge spre toate spitalele din județ.

La intrarea în Centrul de Transfuzii se face un triaj al celor care vin să doneze. Aceștia sunt îndrumați apoi pe circuitul pe care trebuie să meargă pentru a urma toți pașii de dinainte de donare și a nu se intersecta cu alte persoane.

Cei care donează plasmă sunt așteptați și preluați imediat după triaj de specialistul care se ocupă de această procedură.

Peste tot regulile de protecție sunt respectate cu rigurozitate tocmai pentru a înlătura și cea mai mică șansă de o posibilă infectare cu SARS-CoV-2.

Atât frica generată de pandemia noului coronavirus, cât și perioada din timpul ăi de după sărbătorile de iarnă au generat o scădere drastică a numărului de persoane care pot salva vieți prin donare de sânge.