“România, mulțumim pentru ospitalitate”! Lungul șir din vămile prin care sosesc refugiații, cei mai mulți, mame și copii

2 martie 2022, 18:36

Sunt din Odesa, Ucraina. România, mulţumim pentru ospitalitate, mulţumim pentru tot! Pentru că vrem să fie în siguranţă copiii noştri. Este o situaţie foarte grea în Ucraina, dar sperăm ca familia noastră să fie în curând împreună din nou.

Fiecare dintre cei care pun piciorul în România aduce cu sine o poveste. Și în fiecare zi se adună sute, mii de povești triste, despre familii separate, cămine care nu mai sunt și un viitor incert.

Pavel Dragoș Soare a plecat ieri dimineață din Chișinău. A mers la Odesa, de unde a adus cu autocarul zeci de ucraineni.

Pavel Dragoș Soare, voluntar: Aseară am plecat de la Odesa, chiar înainte să închidă orașul, chiar ne-a și prins în principiu, dar am scăpat. Sunt foarte multe baraje, armată, poliție la fiecare intrare ieșire din sat, oraș.

Un șir lung de mașini se aliniază și la vămile mai mici din nordul țării, pe unde ucrainenii care au trecut mai întâi în Republica Moldova intră apoi în țara noastră.

Ieri, am străbătut tot teritoriul Ucrainei. Toată familia a rămas în Ucraina. Fugim de război, copilul meu a văzut războiul, atacuri, raiduri aeriene. A fost cumplit!

Tatiana a pornit la drum din Nicolaev cu părinții, cu copiii ei, dar și ai surorii care este medic și a rămas în Ucraina să salveze vieți. Și bărbații sunt tot în Ucraina.

Pe 24 am plecat din Kiev, apoi a fost mai greu pentru că toată lumea a fugit, erau prea multe maşini, prea mulţi oameni. Panică, doar panică, pentru că este înspăimântător.

În ultimele 24 de ore, mii de refugiti au intrat în țara noastră pe la punctele de frontieră Stanca și Rădăuți Prut, cei mai mulți în tranzit către Occident.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite