Șantierele poluează aerul din Capitală. Constructorii, mari generatori de praf, nu țin cont de lege

11 februarie 2021, 19:49

Sectorul 2 al Capitalei. Basculantele care intră și ies din șantier nu sunt curățate, praful și noroiul se împrăștie pe carosabil și celelalte mașini duc mizeria pe sute de metri. Când văd camera de filmat, câțiva muncitori se mobilizează și pun mâna pe mătură.

În Sectorul 1, pe șoseaua Pipera, câteva cife împrăștie zeci de kilograme de ciment pe asfalt, când pleacă de la semafor.

Constructorii, mari generatori de praf, nu țin cont de lege.

În actul de reglementare de la Mediu se spune foarte clar. Nu ai voie să transporți fără să speli roțile și utilajul cu care transporți, folosești prelata. La ieșirea din șantier există un decantor special pentru a separă hidrocarburile de grosier Dacă excavația este pământ uscat și generează praf se stropește periodic. Se spune și intervalul la care se stropește.

Regulile rămân doar pe hârtie.

Nu doar constructorii încalcă legea, dar și cei care ar trebui să o aplice. Într-o înregistrare, prezentată de curând, doi polițiști locali din Sectorul 1 își certau un coleg pentru că amenda și refuza să ia șpagă de la șoferii mașinilor de mare tonaj care circulau fără autorizație prin oraș.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite