Șapte cadre didactice au murit după ce s-au infectat cu coronavirus. Cel mai recent caz din Mehedinți, cel al unei învățătoare de 38 de ani, care venit la cursuri deși era bolnavă. Femeia a murit în spitalul din Orșova
13 Octombrie 2021, 20:53

La o lună de zile de când a început anul școlar, peste 200 de școli din țară au cerut trecerea în online. Vorbim despre aproximativ 15% din numărul total de elevi și preșcolari din sistemul de învățământ care nu mai merg fizic la școală. Grav este că 7 dascăli au murit. Asociațiile de părinți sunt nemulțumite că decizia e lăsată la latitudinea școlilor, dar ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le spune că sunt școli în care nu există niciun caz de COVID.

Trei cadre didactice din județul Mehedinți au murit din cauza COVID. Ultimul caz s-a înregistrat la școala din comuna Corlățel. Este vorba despre o învățătoare de 38 de ani. Femeia a venit la școală, deși nu se simțea bine. A fost internată la Orșova și a murit în spital.

Conducerea școlii a decis imediat să sisteze cursurile cu prezență fizică.

Dinainte de tragedie, la Corlățel, o parte dintre elevii școlii trecuseră în online. Veneau dintr-o comună care intrase în carantină. De teamă, și părinții celorlalți copii au decis să nu-i mai trimită la școală.

La Drobeta-Turnu Severin, primul oraș aflat în carantină de luni seară, se țin ore online, dar profesorii vin zilnic la catedră și de acolo le predau elevilor.

Ministrul Educației a explicat marți seară, în Telejurnal, de ce crește numărul școlilor care trec la sistemul online.

"Pot să vă spun că în județul Olt, spre exemplu, decesul regretabil a 4 cadre didactice a accentuat foarte puternic starea de îngrijorare - patru cadre didactice din județul Olt, în care avem 50 de școli care au cerut suspendarea activității. În Mehedinți, de asemenea, din păcate am înregistrat decesul a 3 colegi, avem și stare de carantină și acestea sunt explicațiile pentru numărul mare de școli din județul Mehedinți care au solicitat trecerea în online", a declarat Sorin Cîmpeanu.

În Capitală, peste 100 de școli au trecut în online. Unele preventiv, altele din cauza numărului mare de clase cu copii bolnavi.

La cel mai mare spital de pediatrie, sunt internați 27 de copii - 2 intubați și 5 pe oxigen.

Reprezentanții asociațiilor de părinți dau vina pe autorități pentru situația actuală.

Potrivit celei mai recente raportări, în toată țara sunt 485 de copii internați în spital cu diagnostic de COVID-19. 35 sunt în secții de terapie intensivă.