Șapte poștași din Iași, confirmați cu coronavirus. Focar și la un cămin de bătrâni

22 august 2020, 13:43

Focarul de la Oficiul poștal de distribuire Iași a fost descoperit după ce un angajat care se simțea rău și-a făcut testul din proprie iniţiativă.

Rezultatul a fost pozitiv, iar ulterior au fost testați toți cei 115 poştaşi. 7 dintre ei erau infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Al doilea focar a fost depistat la căminul de seniori „Sfânta Parascheva” din Copou. Testările periodice au indicat 3 rezultate pozitive – un beneficiar şi doi salariați ai unității.

Beneficiarul a fost internat în spital, iar angajaţii au fost trimişi în izolare la domiciliu.

Mihaela Frăsilă, director al Căminului „Sf. Parascheva”: „În continuare, vom respecta restricțiile de acces în unitate, vom supraveghea beneficiarii în ceea ce privește respectarea distanței și purtarea echipamentului de protecție, lucru valabil și pentru salariați. Beneficiarul a fost consiliat pentru a nu intra în panică și pentru a respecta aceste restricții suplimentare care s-au impus în această situație„.

Noile cazuri fac și mai dificilă sarcina medicilor ieșeni, confruntați în ultimele săptămâni cu o explozie a infectărilor cu noul coronavirus.

Presiunea este foarte mare și asupra secțiilor de terapie intensivă.

Doar sâmbătă în județul Iași au fost confirmate 75 de cazuri noi.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite