Școala va fi cea care va decide dacă testele de salivă vor fi utilizate acasă sau în clase. Orice rezultat pozitiv va trebui confirmat și printr-un test antigen sau PCR

19 noiembrie 2021, 18:42

Două săptămâni le-au trebuit oficialilor de la Sănătate și Educație să cadă de acord unde se va face testarea COVID a elevilor. Responsabilitatea a ajuns în cele din urmă pe umerii părinților și ai profesorilor.

Fiecare elev ar urma să primească săptămânal, acasă, două teste de salivă. E nevoie însă de acordul scris al părinților dacă se decide ca acestea să fie utilizate la școală.

Orice rezultat pozitiv va trebui confirmat și printr-un test antigen sau PCR.

Trei sferturi dintre profesori nici nu vor să audă de testarea elevilor în clase.

Decizia anunțată de Ministerul Educației a venit la doar o zi după ce ministrul Sănătății a vorbit despre presiuni publice pentru introducerea testelor de salivă în școli și a acuzat comportamentul unor dascăli și părinți care nu vor să se implice.

Aproape 3 milioane de elevi ar urma să fie testați COVID de două ori pe săptămână. În cazul în care s-ar face în școli, procedura ar dura în jur de 15 minute.

Testele de salivă vor fi distribuite în unitățile de învățământ de către fiecare inspectorat școlar. Deocamdată, livrarea lor întârzie, anunță autoritățile.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă