Ședința a Comitetului pentru Situații de Urgență la Prefectura Capitalei. Incidența cazurilor de infectare cu COVID-19 este de 3,19 la mia de locuitori
19 Octombrie 2020, 13:58
(actualizat 19 Octombrie 2020, 15:25)

Municipiul Bucureşti prezintă cea mai mare incidenţă cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus calculată în ultimele 14 zile la mia de locuitori, informează luni Grupul de Comunicare Strategică. Potrivit GCS, incidenţa cazurilor de infectare în Bucureşti este de 3,19. La Prefectura Capitalei se reunește Comitetul pentru Situații de Urgență pentru a decide măsurile care vor fi aplicate în București.

Comitetul pentru Situații de Urgență ar putea lua mai multe măsuri, printre care introducerea școlilor în scenariul roșu. Adică de mâine școlile ar putea funcționa exclusiv online, este vorba atât de școlile de stat cât și cele private.

O altă măsură prevede obligativitatea purtării măștii în locurile publice, atât interioare cât și exterioare. Masca ar trebui purtată inclusiv pe stradă.

Închiderea restauratelor, cafenelelor, teatrelor și a sălilor de jocuri este o altă măsură care se aplică dacă incidența cazurilor de infectare cu COVID-19 crește peste trei la mia de locuitori.  Este a treia oară când se închid aceste activități în București.