Șefa Companiei Naționale pentru Controlul Cazanelor, Ioana Timofte, reținută de DIICOT pentru 24 de ore. Alți 11 inculpați au fost reținuți în același dosar

25 mai 2023, 10:39

Ioana Timofte este acuzată de procurorii DIICOT de delapidare, grup infracțional organizat și spălare de bani. Chiar directoarea Companiei pentru Controlul Cazanelor ar fi coordonat o grupare care a delapidat instituția cu aproape 2 milioane de euro, susțin procurorii. Ar fi cumpărat consumabile pentru companie, produsele erau plătite, dar niciodată livrate. Banii astfel delapidați erau împărțiți între membrii grupării. Cu o parte din sumă, 70.000 de euro, directoarea și-ar fi mobilat un apartament de 250 de metri pătrați din București. Cel puțin așa susțineau subalternii ei, de asemenea inculpați, într-o convorbire interceptată de procurori.

 

MOBILĂ PENTRU ACASĂ DIN BANII COMPANIEI

 

ȘTEFAN BOGDAN: La banii ăștia, cred și eu … vreo 70.000 de euro!

IVAN VASILICĂ: Aaa, mobilierul ei de acasă? Eu mă gândeam că ne interzice ăștia să cumpărăm mobilier aicea la noi.

ȘTEFAN BOGDAN: Ce treabă am eu cu ei?

IVAN VASILICĂ: 70.000 de euro mobilierul? Uaaau!

 

Procurorii au montat camere de supraveghere în birourile directorilor de la Compania pentru Controlul Cazanelor şi au constatat că manipulau genţi şi saci cu bani delapidaţi.

„Numita IVAN VASILICA numără fiecare teanc cu bani de pe birou. La o numărătoare paralelă a organelor de cercetare penală s-a stabilit că fiecare teanc cu bani era alcătuit din aproximativ 100 de bancnote”, arată procurorii DIICOT în referat.

Ioana Timofte susține însă că este nevinovată.

Ioana Timofte: (n.r., întrebare: de ce ați fost adusă la DIICOT?) O să aflu, presupun.

Andrei Necea, avocatul Ioanei Timofte: Din scurtele conversații pe care le-am avut cu ocazia percheziției la domiciliu, am înțeles că susține foarte vehement nevinovăția.

Ioana Timofte este nepoata fostului director SRI Radu Timofte. Ea a fost consiliera mai multor miniștri PSD ai Economiei.

 

Poliţiștii și procurorii DIICOT au făcut miercuri 39 de percheziții pentru destructurarea unui grup infracțional organizat constituit în Compania Națională pentru Controlul Cazanelor, Instalațiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune, din subordinea Ministerului Energiei.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă