''Steagul ucrainean ar trebui să fie arborat pe acoperişul lumii". O femeie din Ucraina a urcat pe Everest pentru a demonstra invincibilitatea țării sale
13 Mai 2022, 21:59 (actualizat 13 Mai 2022, 22:25)
(actualizat 13 Mai 2022, 22:25) | Știrile TVR

O femeie din Ucraina a devenit prima persoană din ţara ei care a ajuns pe vârful Muntelui Everest, într-o expediţie care a avut ca obiectiv să arate ''invincibilitatea spiritului ucrainean'', a spus ea, potrivit dpa.

''Steagul ucrainean ar trebui să fie arborat pe acoperişul lumii - mai ales în timp ce poporul nostru trece prin vremuri atât de grele - ca simbol al invincibilităţii spiritului ucrainean'', a afirmat Antonina Samoilova, 33 de ani, potrivit site-ului Everest Chronicle.

Ea speră că misiunea va ridica şi moralul semenilor ucraineni şi al preşedintelui Volodimir Zelenski, potrivit unor declaraţii pentru The Himalayan.

Tatăl şi fratele luptă împotriva ruşilor, a spus Antonina, care este încrezătoare că Ucraina va ieşi învingătoare.

Samoilova, care deţine un restaurant în Kiev împreună cu partenerul ei, a urcat pe mulţi dintre munţii înalţi ai lumii şi a luat o decizie de ultim moment pentru a ajunge pe vârful Everest, potrivit Everest Chronicle.

Sursa: Agerpres