#BRILLIANT | Medicul Cristina Berteanu: Cancerul nu mai este o sentință. Lupt, cred, visez și supraviețuiesc împreună cu pacienții

6 august 2022, 15:07

Medic primar ATI și doctor în științe medicale, Cristina Berteanu a dus, în ultimii 10 ani, în calitate de director medical Neolife Center, un centru de Excelență în Diagnosticul și Tratamentul Afecțunilor Oncologice, capacitatea de diagnosticare și nivelul de tratament al diferitelor tipuri de cancer, la un standard similar celui din Occident. Și nu se oprește aici. S-a străduit și a reușit să facă din psiho-oncologie un obiectiv în ceea ce privește terapia personalizată a celor afectați de această maladie.

Colaborarea cu psihologi și cabinete de psihoterapie adaptate grupei de vârstă, stării și condiției pacientului, precum și promovarea terapiei prin artă, toate contribuie decisiv la susținerea emoțională care îi oferă pacientului putere și acceptare să meargă mai departe.

Regizoarea de teatru Chris Simion Mercurian este cea care a inspirat-o în promovarea acestui concept atât de necesar în viața pacientului oncologic.

Despre toate acestea, dar și despre puterea de a dărui necondiționat și mai ales cum reușește, atât de firesc, transpunerea în binefacere a gesturilor simple care devin șanse pentru o nouă viață în cazul multora, aflați din dialogul emoționant pe care Cristina Berteanu l-a avut cu gazda #Brilliant, Loredana Negrilă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite