#PeDatorie. Plata taxelor și impozitelor, cu reducere până pe 31 martie

16 martie 2021, 09:23

Puteţi plăti şi după aceea, nu vă opreşte nimeni, dar n-ar strica să economisiţi nişte bani. În funcţie de impozitele pe care le aveţi de plătit anual, poate fi vorba de câteva zeci, poate chiar sute de lei. Şi mai e ceva. Nu vă mai îngrămădiţi la cozi! Mai ales acum, pe timp de pandemie. Avem destule opţiuni să plătim fără să mai aşteptăm la coadă, să ne aplecăm la ghişeu, să mai schimbăm bani şi hârtii.

Iată, o soluţie simplă şi rapidă, ghişeul.ro. Sau direct din aplicaţia de banking, mai toate băncile au această facilitate prin care puteţi vira direct banii în contul autorităţilor locale. Dacă insistaţi totuşi să faceţi drumul până la biroul de taxe şi impozite, vedeţi că aproape toate au acum un aparat, un roboţel, unde puteţi plăti direct cu buletinul şi cardul, în doar două minute. Arată cam aşa. Doar scanaţi buletinul, sistemul verifică dacă şi cât aveţi de plată, puneţi cardul, şi achitaţi. Nu uitaţi să păstraţi bonul!

Dar aş vrea să mai insist puţin pe modalitatea cea mai uşoară de a plăti. Site-ul ghişeul.ro. Unde nu plătiţi doar taxe şi impozite locale, ci şi amenzi, plăţi către ANAF, şi altele. Şi dacă nu aveţi cont pe ghişeul.ro, vă explic imediat cum se face.

Primul pas, logic, este să intraţi pe site. Chiar aşa se numeşte, ghişeul.ro. Pentru că ghişeul fizic s-a mutat pe internet. Chiar de pe prima pagină, selectaţi Solicită date de acces, introduceţi CNP-ul, datele cardului dumneavoastră, şi primiţi pe mail datele cu care vă puteţi autentifica. Plata prin ghişeul.ro nu are comisioane, nu pierdeţi niciun ban. Plăţile sunt sigure, datele dumneavoastră sunt protejate, la fel ca banii achitaţi. Şi, foarte important, dacă vedeţi episodul ăsta la miezul nopţii, puteţi plăti chiar şi atunci, pentru că site-ul este disponibil non-stop, nu trebuie să te încadrezi în orele de program.

Aproape un milion de români folosesc deja ghişeul.ro ca să îşi achite taxele şi n-am auzit pe nimeni să se plângă până acum. Şi dacă nici argumentele astea nu vă conving, consultantul fiscal Horaţiu Hagiu ne spune ce ni se poate întâmpla dacă ne încăpăţânăm să stăm la coadă la sediul instituţiilor.

Plătiţi-vă taxele şi impozitele până la 31 martie, şi beneficiaţi de o reducere de 10 la sută! Şi ca să fim fericiţi până la capăt, vă anunţ că Primăria Generală a Capitalei vrea să crească de anul viitor nivelul taxelor şi impozitelor locale cu 2,6%. Aşa că vă întreb pe voi: cum vi se par taxele şi impozitele din localitatea în care trăiţi? Aţi fi de acord ca ele să crească, dacă aţi şti că sunt folosite eficient, în beneficiul cetăţenilor? Cum plătiţi impozitele? Pe internet, sau la coadă? Vă aştept, ca de obicei, răspunsurile pe Facebook şi Instagram.

O analiză de Daniel Coman

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă

Mulți români stau la coadă ca să-și achite taxele și impozitele

Sute de clujeni stau la coadă pentru un loc de parcare

Referendum la Paris, pe tema triplării tarifelor de staţionare pentru SUV-uri