#PeDatorie Visul îmbogățirii din bitcoin. O analiză de Daniel Coman
18 Martie 2021, 08:33 (actualizat 18 Martie 2021, 08:35)
(actualizat 18 Martie 2021, 08:35) | Știrile TVR

Dacă ne uităm la evoluţia Bitcoinului în ultimul an vedem că valoarea lui a crescut de la 7-8 mii de dolari în martie 2020, la 60 de mii de dolari, zilele trecute. Un salt fantastic, care nu face altceva decât să atragă şi alţi investitori în speranţa că vor face bani. Daniel Coman continuă explicațiile despre criptomonede, din perspectiva mirajului îmbogăţirii rapide.

Se numeşte FOMO, sau Fear of Missing Out, în traducere liberă, impulsul de a investi bani în ceva atunci când ai impresia că toată lumea în jurul tău câştigă, şi nu vrei să fii tu singurul pe dinafară. Numai că nu toată lumea câştigă. Riscul ca totul să se prăbuşească e foarte mare. Aşa că prudența este extrem, extrem de importantă. Adrian Mitroi, profesor de finanţe comportamentale vorbește în materialul video despre combinaţia dintre pieţe financiare şi psihologia umană, un factor extrem de important.

Se recomandă precauţie, investiţii cu grijă, şi să nu vă lăsaţi fascinaţi de visul îmbogăţirii. Dacă vă întrebați în ce altceva puteți să investiți, despre asta - în episodul următor.

Până atunci, sunt curios dacă voi aţi folosit vreodată criptomonede, şi care a fost rezultatul. Dacă v-aţi îmbogăţit, dacă aţi pierdut, sau pur şi simplu n-a fost pentru voi, povestea voastră poate deveni subiectul unui episod.

Trimiteți răspunsurile voastre pe Facebook şi Instagram. Nu uitati ca Ne vedem zilnic de la 19:30 şi în reluare dimineaţa, de la 7:30.

O analiză de Daniel Coman