#RespectCelorDinLiniaÎntâi. Provocările cadrelor medicale de la Ambulanță în vremea pandemiei

23 mai 2020, 20:21

Florin Crișan este medic la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș de aproape 20 de ani. A crezut că le-a văzut pe toate până când în județul Timiș au apărut primele cazuri de COVID-19. Brusc, atunci totul s-a schimbat. Regulile de lucru, ritmul, pericolele la care toată lumea era expusă. Meseria de medic pe ambulanţă, pe care o face cu multă pasiune, a fost regândită pentru noile condiţii.

Combinezoane închise. Ermetic, mănuși, măști și viziere- fac parte acum din costumul de supererou pe care îl îmbracă toți cei care lucrează pe ambulanţe, de fiecare dată când au de preluat un pacient afectat de noul coronavirus. Să lucrezi într-un astfel de echipament este insă un test de rezistenţă.

Supereroii sunt şi ei vulnerabiil în faţa virusului. Opt dintre angajații Serviciului Județean de Ambulanță Timiș s-au îmbolnăvit de COVID 19. La jumătatea lunii aprilie, Cristian Stana a primit vestea teribilă că este infectat. Şi Cornel Marcu a ajuns la Spitalul Victor Babeș din Timișoara în luna aprilie. Tot făcea febră şi când a făcut testul pentru COVID a ieşit pozitiv.

În lupta cu temutul virus, procedurile de protecţie şi de lucru au fost învăţate în timp. Cu atenţie, perseverenţă şi uneori cu teamă.

Numărul îmbolnăvirilor cu COVID 19, la nivel național, este în scădere, dar cei de la Serviciul Județean de Ambulanță Timiș se pregătesc pentru ce e mai rău și au făcut stocuri și pentru finalul anului, când este așteptat un nou val de îmbolnăviri.

Salvatorii din Timiș au fost și vor fi mereu pe baricade, indiferent de condiții și de vremuri.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite