#TuFaciSarbatoarea | Ciprian Lupu, un tânăr imobilizat în scaunul rulant încă de la vârsta de 18 ani, este primul pilot de curse cu dizabilități din România

25 aprilie 2019, 16:42

Ciprian Lupu concurează la profesionişti, deşi e paralizat de la 18 ani

El este Ciprian. Un om greu încercat de viață, dar pentru care abandonul nu a fost niciodată o opțiune.

Nici în lupta cu soarta nedreaptă. Nici în cursele la care ia startul de la egal la egal cu cei mai experimentați piloți. Doar că Ciprian e altfel. Diferit față de ceilalți competitori.

Când avea 18 ani, în urma unei sărituri în mare a rămas paralizat de la brâu în jos.

Era atunci, ca si acum, pasionat de automobilism și curse. Își dorea să devină unul dintre cei mai buni piloți ai României. Vestea că nu va mai putea merge niciodată l-a lăsat fără cuvinte. Nu și fără putere.

S-a înconjurat de prieteni și de oameni care aveau să îl ajute să își îndeplinească cel mai mare vis. Și-a modificat mașina pentru dizabilitatea pe care o are, a făcut cursuri de pilotaj și chiar a participat la câteva competiții, alături de profesioniști.

Și tot nu e destul pentru a face performanță. Mai e nevoie de muncă, determinare și perseverență. Zi după zi după zi.

Simone Tempestini, unul dintre cei mai buni piloți de raliu de la noi, campion național și mondial la juniori este prietenul și mentorul lui Ciprian.

Acum, Ciprian se pregătește pentru primul start oficial la Campionatul Național de viteză în coastă din luna mai, unde va fi copilotul lui Simone Tempestini.

 

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite