#TuFaciSarbatoarea | Donator de viață și speranță. Florin Munteanu are o grupă de sânge extrem de rară, AB4 RH negativ

5 mai 2019, 19:58

Florin Munteanu este erou pentru sute de oameni pe care i-a salvat de la moarte cu sângele său. Are cea mai rară grupă, AB 4 și RH negativ. Și nu ezită nicio clipă atunci când cineva are nevoie de ajutorul său.

Acum 16 ani a salvat primul om. Bărbatul avea leucemie. Viaţa lui depindea de o pungă de sânge.

De atunci, a donat de aproape 90 de ori. În total, aproape 50 de litri de sânge.

Când ne-am întâlnit cu el la Centrul de transfuzie din Ploiești, i se recoltau trombocite. Un aparat special îi separă pe loc componentele sângelui.

Trombocitele sunt extrase imediat, iar restul sângelui se reîntoarce în organismul lui. Punga cu trombocite e apoi pregătită de medici.

După ce analizele arată că sângele e conform, punga e trimisă la spital cu ambulanţa, să salveze o viaţă.

Trombocitele prelevate de la Florin au ajutat un tânăr de 20 de ani, bolnav de leucemie, internat într-un spital din Capitală.

Florin Munteanu este măcelar de profesie. Lucrează în apropierea Centrului de transfuzie din Ploieşti. Deseori e sunat de medici când e la serviciu.

Florin nu vrea să ştie la cine ajunge sângele lui. Îl înspăimântă gândul că unii pacienţi pierd lupta cu boala. Şi, într-un fel, simte că el nu a reuşit să îi salveze.

Pentru mulți dintre cei ajunși în situații limită, Florin reprezintă ultima speranță. Nu a uitat nici acum de gestul disperat făcut de fratele unui bolnav aflat la granița subțire dintre viață și moarte.

În ţara noastră, doar 1,7% din populaţie donează sânge. De patru ori mai puţin decât media din țările Uniunii Europene.

Florin a încercat să-şi convingă colegii şi vecinii să doneze sânge.

Copiii lui sunt mici, dar i-a dus la centru, ca să înţeleagă de acum că un gest atât de simplu poate salva vieţi.

Câștigăm libertatea de a fi mai buni împreună. Campania #TuFaciSărbătoarea este pentru noi toți, iar bucuria poate fi transmisă și printr-un mesaj.

Așteptăm mesaje despre oameni exemplari, despre fapte de neuitat, despre cei care nu au abandonat lupta pentru o viață mai bună.

Trimiteți mesaje pentru cei care trec prin momente dificile, care au de luptat cu un necaz, care au nevoie de solidaritate.

Fiecare din mesajele voastre înseamnă energie!

Ne puteți scrie pe WhatsApp la nr. 0733 508 076, pe pagina de Facebook StirileTVR sau pe site-ul stiriletvr.ro.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă