#TuFaciSarbatoarea | Florin Morariu, românul care a lovit un terorist la Londra, un erou cu inimă de piatră și suflet de aur

22 aprilie 2019, 18:43

 

Străzile cosmopolitei Londre acum aproape 2 ani.

Pe 3 iunie 2017 capitala Regatului Unit se cutremură sub amenințarea unui atentat terorist. Mai mulți tineri au înjunghiat oameni la întâmplare într-o piaţă aglomerată. Și semănau frică. Au încercat însă nu au reușit, pentru că printre victimele care țipau de durere s-au ridacat suflete de eroi. Oameni care până în fatidica seară erau rotițe necunoscute în infernala viață urbană a Londrei.

Printre ei, și un român. Florin Morariu  nu s-a lăsat intimidat de scenele teribile de pe străzi. Și-a păstrat cumpătul și a sărit în ajutorul victimelor. 20 de oameni și-au găsit adăpost în brutăria Bread Ahead, din Borough Market.

La aproape doi ani, l-am regăsit în Iași, în bucătăria unei societăți a primăriei unde învârte cornulețe cu gem.

Florin a devenit cunoscut drept eroul cu făcălețul. Românul nostru cu inima de piatră poartă însă cu el răni în suflet. Recunoaște că evenimentele din acea seară și-au pus adânc amprenta. Vrea să poată uita teroarea, disperarea și lacrimile de atunci. Nu regretă însă nimic.

Întors acasă, Florin vrea să facă ceea ce a învățat departe de România: să nu renunțe niciodată la vise! Ele îi dau puterea să creadă într-un viitor mai bun și tot ele au scos la lumină eroul anonim.

Florin merge la liceu la seral și chiar vrea să dea la facultate. Și vrea să își deschidă o afacere.

Chiar dacă mii de oameni și-au inscripționat tricourile cu poza lui și încă îi cer să se fotografieze împreună, nu se consideră o vedetă.

Pentru cei care vor să afle mai mult despre viața unui brutar român în Londra, pe care soarta l-a adus în lumina reflectoarelor, Florin lucrează împreună cu o scriitoare la o carte autobiografică.

Amintirea teribilei nopți de 3 iunie nu a rămas însă doar o amintire.

Pe 5 aprilie, Florin Morariu a primit Medalia Reginei pentru Curaj din partea Casei Regale a Marii Britanie, o distincție care nu a mai fost acordată de zeci de ani. Retrăiește emoțiile care l-au încercat atunci, în Turnul Londrei, la ceremonia care a durat 4 ore.

Pentru lumea întreagă, ieșeanul este un erou. Florin se încăpățânează însă să rămână un om obișnuit, cu visele și cu ambițiile lui.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite