#TuFaciSărbătoarea | Mai mulți profesori au dus daruri cadrelor medicale de la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța

21 decembrie 2020, 21:34

Covid nu este o boală ca oricare alta. Vine cu spaimă, izolare, carantină şi durere. Şi a schimbat radical viața medicilor şi personalului din spitale. În Contanţa, un oraş în carantină, lupta cea mai dură se duce la Spitalul de Boli Infecţioase. Iar Anca Dumitrescu, unul dintre medicii care lucrează în laborator, de 9 luni aproape că a uitat ce înseamnă acasă.

Minunile vin în aceste zile şi din lucruri simple. Cele care poate aduc un zâmbet dar mai ales emoţie, sensibilitate, speranță că lumea poate reveni la o viață normală. La spital, mulțumirile vin în primul rând de la pacienți, dar în aceste zile au venit şi de la profesorii din Constanța. Au ales să le răspundă cu daruri dulci celor care nu cedează de luni bune în fata coronavirusului… şi să le aducă aminte de Moș Crăciun cel din copilărie…

Profesorii şi medicii, cei care au grijă de viitor prin educaţie şi sănătate, sunt peste tot un exemplu. Iar solidaritatea lor este mai mult decât un gest.

Un student din Albania este şi el în prima linie a spitalului de Boli Infecțioase Constanța. A ales să fie voluntar şi să ajute. Un cuvânt care trebuie scris cu majuscule!

Fiecare dintre noi poate face o faptă bună în aceste zile. Mai ales pentru cei pe care nu au cum să lupte singuri pentru a-şi salva viaţa şi pentru cei care ştiu cum să lupte pentru a păstra sănătatea celor care le cer ajutorul. Şi un simplu gând bun, un mesaj, un mulțumesc poate aduce speranța că vom avea din nou o viață normală.

La finalul unui an în care frica și durerea ne-au înecat deseori în tristețe și neputință, Știrile TVR 2 ne aduc oamenii speranței. Poveștile lor, pe care vi le-am pregătit în campania „Tu faci sărbătoarea”, sunt cel mai bun exemplu că acolo unde sădim bunătate vom culege cu toții speranță și un viitor în care să credem.

Avem nevoie acum, mai mult ca oricând, de oameni care reușesc să-și învingă teama și fac gesturi mici care vindeca România. I-am întâlnit în călătoria noastră prin toată țara. Și nu sunt deloc puțini.

Lor le dedicăm în următoarele săptămâni ample spații în Telejurnalele noastre, ca semn de mulțumire pentru dăruirea de care dau dovadă.

Sunt medici, asistente, studenți, voluntari sau, pur și simplu, oameni cu inima mare. Cu toții sunt însă legați de firul nevăzut al bunătății. Ei au înțeles că fiecare dintre noi poate aduce sărbătoare în casă. Tu faci sărbătoarea, indiferent de vremuri. Gest cu gest, inimă cu inimă.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite