#TuFaciSarbatoarea | Să încălzim lumea cu bunătatea noastră. Preoții duc speranță în familiile greu încercate
24 Decembrie 2020, 21:19 (actualizat 24 Decembrie 2020, 21:20)
(actualizat 24 Decembrie 2020, 21:20) | Știrile TVR

De Crăciun primim cu toţii lecţii de bunătate şi alegem, cu speranţă şi generozitate, să îi răsplătim încă odată pe cei cărora vrem să le spunem Mulțumesc. După un an în care pe primul plan a fost lupta cu virusul, cu izolarea, cu suferinţa şi durerea, merită odată în plus să îi revedem, la TVR 2, pe cei care reuşesc prin bine să schimbe viaţa celor din jur. Chiar şi cu putin, Tu faci sărbătoarea! Biserica este şi o școală a faptelor bune. Rugaciunea adună oamenii şi le aduce gânduri bune, împlinire sufletească şi ne îndeamnă nu doar să fim mai buni ci și să împărţim bunătatea. Copiii au nevoie de îngeri, iar preoţii ştiu cel mai bine acest lucru. Şi îi pot face şi pe alţii să devină mesageri ai împărăţiei îngerilor.

„Să încălzim lumea cu bunătatea noastră! Și s-o facem puțin mai frumoasă decât am găsit-o!"

Părintele Dan Damaschin a ales să fie un slujitor misionar. Și i se mai spune îngerul copiilor. Îmaparte Sfintele Taine la altarul Bisericii de la Maternitatea ,,Cuza-Vodă" din Iași. Dar unește suflete și ca președinte al Asociației ,,Glasul Vieții".

De ani buni, le poartă astfel de grijă și celor care nu se pot bucura de viață îndestulată, copii orfani sau cei din familii sărace care au nevoie de noi toți pentru a-și împlini și cele mai simple vise.

Și sunt nu sute, ci mii de astfel de copii.

Anul trecut, zâmbetul sărbătorii a înflorit pe chipurile a 5000 de copii.

Acum, pandemia nu a oprit darul, ci l-a îmbogățit și 8000 de tinere suflete pot spune Crăciun fericit cu emoție și bunătate pe care mai apoi le vor împărți și ei când vor fi mari.

Zilnic, zeci de oameni trec pragul bisericii. Pentru mulți rugăciunile sunt cereri de ajutor. Lumești. Dar mulți alți oameni vin la biserică pentru a se oferi să ajute. Creștinește, pe oricine, fără să aștepte răsplată.

Cadourile ajung la cei mici cu ajutorul voluntarilor.

Părintele Dan Damaschin se roagă si ajută. Și prin exemplul său îi îndeamnă și pe altii să se apropie de bunătate și generozitate.

Consideră că lumea poate fi mai bună începând cu fiecare dintre noi. Este, de fapt, și una dintre misiunile bisericii.

Biserica, loc de rugăciune, de mulțumire și de bunătate. Preoții au în aceste zile dubla misiune de a uni lumea cerului cu cea în care trăim și care de multe ori ocolește fericirea.

Învățăm să fim mai buni, să mulțumim, să înțelegem generozitatea altfel în preajma sărbătorilor. Iar bucuria primită este una dintre minunile lumii.

Pentru copiii săraci, Arhiepiscopia Argeșului a pornit o misiune multiplă. Preoți și protopopi au adunat și oferit în familiile modese câte un cadou.

Un dar care să arate că lumea chiar poate fi mai bună decât cea în care trăim.