10.000 de rezerviști s-au prezentat la centrele de înrolare. Autoritățile îi ademenesc pe ruși cu bani

23 septembrie 2022, 09:20

În primele 24 de ore, au răspuns ordinului de mobilizare al Moscovei aproximativ 10.000 de oameni. Agențiile rusești spun că aceștia s-au prezentat ca voluntari fără să aştepte ordinul de înrolare. Asta în timp ce la granița cu Georgia sunt cozi uriașe ale tinerilor care fug de mobilizarea ordonată de Putin.

Imagini cu ezervisti care se prezintă la centrele de înrolare au fost surprinse în toată țara. Cu toate acestea, Reuters, care citează agențiile din Rusia scrie că doar 10.000 de oameni s-au prezentat. În Crimeea, mobilizarea este atât de slabă încât omul lui Putin încearcă să-i ademenească pe tineri cu bani.

Sergei Aksyonov, lider pro-rus al peninsulei Crimeea: Am hotărât să acordăm fiecărei persoane mobilizate, locuitor al Crimeei, un ajutor financiar în valoare de 200 de mii de ruble. Este doar una din modalităţile prin care îi sprijinim pe luptători şi familiile lor.

Pe de altă parte Vladimir Putin a cerut ministerului Apărării să înființeze un sistem de pregătire sportivo-militar.

În acest timp, rușii incorporabili fug din Rusia pe unde încă mai pot și una din rute este Georgia. Mai pot ieși din țară și prin Finlanda, stat care a hotărât să nu își închidă, pentru moment, frontiera.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite