10.500 de bucureșteni, testați pentru anticorpi Covid-19

25 mai 2020, 10:25

“Testarea în sine durează maximum un minut după cum veţi vedea acum, constă într-o înţepătură simplă în pulpa degetului. După obţinerea picăturii de sânge se vor picura două picături dintr-o substanţă specială, iar interpretarea rezultatelor se va face după 15 minute”, spune directorul general adjunct al ASSMB, Turkes Ablachim.

Primarul Capitalei și edilii celor șase sectoare au fost primii care s-au testat pentru anticorpii COVID-19. Ei nu au făcut parte din eșantion, așa că și-au plătit analizele.

Cei 10.500 de bucureşteni, un eşantion reprezentativ stabilit de Institutul Naţional de Sănătate Publică, vor primi în următoarea perioadă acasă o scrisoare prin care vor fi informaţi că au fost selectaţi să facă parte din acest proiect de testare în masă. Cine nu va dori însă să se testeze poate refuza acest lucru.

“Ea nu este obligatorie, dar credem că este necesară. În primul rând nu este invazivă, nu este dureroasă, este vorba despre o simplă picătură de sânge din buricul degetului. Cu toţii vom afla cum a circulat virsul în cea mai mare comunitate din ţară şi de asemenea care este gradul de imunizare pe cale naturală a populaţiei din capitala României”, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Capacitatea maximă de testare este de 1.500 de persoane pe zi, astfel încât să se evite supraaglomerarea spaţiului. Testările se vor face de luni până duminică, de la opt dimineaţa la opt seara.

Daniel Florea, primarul sectorului 5: “Dacă se vă întâmpla să vină şi valul doi, cu siguranţă vom fi mult mai bine pregătiţi”.

Daniel Băluță, primarul sectorului 4: “Mi se pare un demers obligatoriu. Cunoaşterea ne ajută să putem să calibrăm măsurile pe care trebuie să le luăm”.

Între timp, medicii ne sfătuiesc să respectăm regulile impuse de autorități, mai ales că şi asimptomaticii pot răspândi boala.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite