100 de ani de la nașterea ultimului Rege al României

23 octombrie 2021, 21:12

Muzeul Peleş a fost locul ales pentru a vorbi despre personalitatea și rolul de reper moral pe care l-a avut Majestatea Sa pentru românii din ţară şi din străinătate.

Se apropie centenarul Regelui Mihai și pentru acest eveniment vor fi publicate interviuri cu personalități care l-au cunoscut.

Muzeul Peleș a dedicat Regelui Mihai o monografie, care va fi lansată pe 8 noiembrie, data la care era aniversat suveranul.

Pe 8 noiembrie, turiștii vor găsi la Castelul Peleș cea mai mare expoziție dedicată Regelui Mihai. Vor fi expuse, în premieră, și obiecte personale.

O expoziție cu imagini document a fost deja inaugurată la Palatul Elisabeta.

Expoziția va rămâne deschisă la Palatul Elisabeta Elisabeta până când publicul va avea acces. Din cauza pandemiei, nu va putea fi organizată acum nici ședința solemnă a Parlamentului dedicată centenarului Regelui Mihai. Dar la Sinaia, Familia Regală va dezveli luni prima statuie a Regelui Mihai.

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o mie de monede de aur cu chipul monarhului şi o replică după medalia jubiliară Ardealul Nostru. Preţul monedei este de aproape 12 mii de lei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite