Se împlinesc 100 de ani de la naşterea Regelui Mihai. Este un eveniment nu doar pentru istoria noastră recentă, căruia "Ora Regelui" şi Ştirile TVR îi dedică programe speciale, care aduc detalii mai puţin cunoscute din viaţa Regelui Mihai. Regele Mihai a fost evocat la Castelul Peleş, locul pe care l-a purtat în suflet în exil şi la care a fost lăsat să se întoarcă după 61 de ani. Istorici şi jurnalişti i-au refăcut portretul, întregit de o monografie dedicată centenarului naşterii fostului suveran.
Muzeul Peleş a fost locul ales pentru a vorbi despre personalitatea și rolul de reper moral pe care l-a avut Majestatea Sa pentru românii din ţară şi din străinătate.
Se apropie centenarul Regelui Mihai și pentru acest eveniment vor fi publicate interviuri cu personalități care l-au cunoscut.
Muzeul Peleș a dedicat Regelui Mihai o monografie, care va fi lansată pe 8 noiembrie, data la care era aniversat suveranul.
Pe 8 noiembrie, turiștii vor găsi la Castelul Peleș cea mai mare expoziție dedicată Regelui Mihai. Vor fi expuse, în premieră, și obiecte personale.
O expoziție cu imagini document a fost deja inaugurată la Palatul Elisabeta.
Expoziția va rămâne deschisă la Palatul Elisabeta Elisabeta până când publicul va avea acces. Din cauza pandemiei, nu va putea fi organizată acum nici ședința solemnă a Parlamentului dedicată centenarului Regelui Mihai. Dar la Sinaia, Familia Regală va dezveli luni prima statuie a Regelui Mihai.
Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o mie de monede de aur cu chipul monarhului şi o replică după medalia jubiliară Ardealul Nostru. Preţul monedei este de aproape 12 mii de lei.