100 de milioane de lei în plus la Educație, din fondul de rezervă, pentru cumpărarea dispozitivelor electronice și a materialelor de protecție sanitară

11 septembrie 2020, 13:26

„În situația în care unele unități școlare vor epuiza stocurile de materiale sanitare sau nu vor avea la dispoziție tehnica necesară atât în ceea ce privește dotarea cu laptopuri sau camere web, acestea vor putea solicita alocarea de materiale necesare și dispozitive electronice din stocurile de rezervă care vor fi instituite la nivelul inspectoratelor școlare și, în acest sens, guvernul a alocat suma de 100 de milioane de lei”, a declarat șeful Cancelariei premierului.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educației, beneficiare vor fi unitățile de învățământ preuniversitar de stat care nu au asigurate aceste bunuri din bugetele proprii sau de către autoritățile publice locale.

Astfel, unitățile de învățământ aflate în această situație vor transmite inspectoratelor școlare județene/Inspectoratului Școlar al Municipiului București necesarul materialelor de protecție sanitară și al dispozitivelor electronice. Inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot constitui stocuri de rezervă, care vor fi distribuite unităților de învățământ preuniversitar de stat, la solicitarea ulterioară a acestora.

Inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București transmit și vor solicita Ministerului Educației și Cercetării includerea în bugete a creditelor de angajament și a creditelor bugetare necesare efectuării achizițiilor.

Ministerul Educației și Cercetării va repartiza creditele bugetare și creditele de angajament necesare efectuării achizițiilor, cu încadrare în suma alocată.

Achiziția bunurilor prevăzute în Programul național „Educația în siguranță” se realizează de către inspectoratele școlare județene/Inspectoratul Școlar al Municipiului București, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite