11 localități din Ilfov, în carantină: Cum arată viața oamenilor de lângă București în izolare preventivă? Trafic blocat, dimineață, la marginea Capitalei

23 noiembrie 2020, 07:04

Polițiștii controloează selectiv mașinile care intră în localități. În Chiajna se circula bine de dimineață, însă sunt și localități unde traficul a fost îngreunat.

Centrul Infotrafic a anunțat astăzi dimineață că se circulă în condiții de aglomerație pe DN4, în zona Popești-Leordeni, dar și pe Centura Capitalei.

Potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române, se circulă în condiții de aglomerație pe sensul de intrare în Capitală al DN4, în zona localității Popești-Leordeni, dar și pe Centura Capitalei, în zona localităților Mogoșoaia, Chitila și Domnești.

De asemenea, pe autostrada A2 București-Constanța, între kilometrii 33 – 36+100 de metri, localitatea Fundulea, județul Călărași, traficul rutier a fost deviat de pe calea 1 (sensul către Constanța) pe celălalt sens, unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcție.

Și pe tronsonul kilometric 27 – 17 (Brănești – Cernica, județul Ilfov) al A2, traficul este deviat de pe calea 2 (sensul către București) pe sensul opus, unde se circulă pe câte o bandă pentru fiecare direcție. Măsura devierii se aplică pentru efectuarea unor lucrări de reabilitare a părții carosabile.

Șoferii sunt sfătuiți să manifeste prudenţă la volan, să se asigure şi să semnalizeze înainte de schimbarea direcţiei de deplasare și să crească distanţa de siguranţă între vehicule.

Amenzi, în weekend, pentru încălcarea restricțiilor

Polițiștii încă se află la ieșirile din localitățile aflate în carantină.

În weekendul care tocmai a trecut, polițiștii au dat 253 de amenzi în valoare de 28.300 lei.

De sâmbătă, sunt în carantină în Ilfov localităţile Otopeni, Măgurele (cu satele aparţinătoare Alunişu, Dumitrana, Măgurele, Pruni şi Vârteju), Corbeanca (cu satele aparţinătoare Ostratu, Petreşti şi Tamaş), Popeşti Leordeni, Dobroieşti (cu satele aparţinătoare Dobroeşti şi Fundeni) şi Mogoşoaia.

Tot în Ilfov s-a instituit carantina de vineri în oraşul Bragadiru, cu satul aparţinător Bragadiru, respectiv ordinul de carantinare zonală, timp de 14 zile, pentru comuna Chiajna, cu satele aparţinătoare Chiajna, Dudu şi Roşu.

Duminică, judeţul Ilfov are o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 8,17 la mie.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite