14 idei de obiceiuri sănătoase care te fac să te simți mai bine

14 idei de obiceiuri sănătoase
14 idei de obiceiuri sănătoase
17 aprilie 2020, 15:48

Mâncaţi puţină ciocolată!

Dacă mai aveaţi nevoie de un motiv ca s-o consumați, va reamintim că este sănătoasă, mai ales cea cu o concentraţie de peste 70% cacao. Specialiștii susțin că este un bun antioxidant, îmbunătățește circulația sângelui, iar prin eliberarea endorfinelor ne face fericiți.

Zâmbiți și râdeți mai mult !

Citiți glume și uitați-vă la comedii! Știați că râsul antrenează între 100 și 400 de mușchi? Astfel este benefic sistemului imunitar dar și sănătății fizice și emoționale.

Folosiți puterea muzicii!

Ascultați cântece vesele, ritmate, indiferent că optați pentru samba, rock&roll sau muzică populară. Terapia prin muzică este recunoscută așa încât vă veți simți instantaneu mai bine fie că o ascultați fie că și cântați în același timp.

Automasajul face minuni !

Masajul pielii capului pentru câteva minute vă pune sângele în mișcare, înlătură migrenele și stresul și vă dă o stare de spirit mai bună.

Scădeți temperatura ambientală !

Studiile arată că somnul într-o cameră cu o temperatură de 21 de grade este mai odihnitor decât dacă o supraîncălziti la 23 sau 24 de grade. În plus, când este mai rece scade riscul apariției bolilor metabolice iar corpul produce mai multă melatonină.

Beți un pahar cu apă!

Cantitatea de apă este foarte importantă iar corpul își asigură necesarul atât din lichidele consumate cât și din fructe și legume.În lipsa unei hidratări suficiente, digestia va avea de suferit iar rinichii vor munci din greu să scoată toxinele din organism.

Respirați diafragmatic!

Este o tehnică binecunoscută atât de călugări cât și de actori sau cântăreți de operă. Puneți mâna pe stomac, inspirați adânc până ce simțiți că acesta se ridică. Expiraţi lent și reluați procedura de 10 ori. Veți vedea că veți fi energizaţi datorită oxigenării întregului corp.

Faceți câteva mișcări de stretching!

Exercițiile de întindere pot fi realizate cu ușurință  chiar și de persoanele în vârstă. Pe lângă beneficiile mentale, ajută la dezamorţirea articulațiilor și la tonifierea mușchilor.

Mâncați un măr!

Un proverb românesc spune că “un măr pe zi ține doctorul la distanță”. Studiile arată că merele aduc organismului vitamine și pectine necesare bunei funcționări a acestuia. În plus. mirosul merelor verzi poate reduce anxietatea, nu degeaba este una dintre principalele arome utilizate în industria cosmetică.

Activați punctele reflexogene!

Chiar dacă nu puteți ajunge la un cabinet de reflexoterapie nu renunțați! Luați o minge de tenis și împingeți-o cu toată talpa piciorului înainte și înapoi de câteva ori. Repetați procedura și cu celălalt picior. Pe lângă senzaţia de relaxare veți activa punctele reflexogene din talpă, ceea ce va duce la reechilibrarea organismului.

Reglați umiditatea în casă!

Nivelul de umiditate afectează direct starea de sănătate, în special în sezonul virozelor și alergiilor. Atunci când aerul e prea uscat acesta vă inflentează negativ ducând la  deshidratare și piele uscată  iar  atunci când e prea umed respirați cu greutate. Ideal ar fi să fixați umidificatorul la un procent de 35-45%. Aerisiți mereu încăperile!

Alegeți mâncare pentru suflet!

Sunt alimente care au calitatea de a-ți crea o stare de bine. Ele conțin un aminoacid numit triptofan pe care creierul uman îl transformă în serotonină, hormonul fericirii. Cantități mai mici sau mai mari obțineți din consumul fructelor de mare, peștelui, albușului de ou dar și din legume, nuci și semințe.

Stați în picioare!

Închiși în case, aveți tendința să stați mai mult pe scaun, în fotoliu sau pe canapea. Încercați să urmăriți o emisiune la televizor stând în picioare! Vă veți ajuta sistemul circulator dar și organele interne să funcționeze mai bine.

Aromaterapia îți creează o stare de bine !

Chiar dacă o folosiți doar pentru a da un miros plăcut casei, aromaterapia va da un impuls și stării de sănătate. De exemplu, inhalarea parfumului de flori de portocal sau de lavandă poate reduce anxietatea. Optați pentru  uleiurile esențiale naturale.

Autor : Monica Nicolescu

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite