14 protestatari au fost arestați pentru 30 de zile, după manifestațiile violente împotriva restricțiilor

4 aprilie 2021, 11:10

14 protestatari dintre cei 18 reținuți ieri au fost arestați preventiv duminică dimineață. Aceștia au fost ridicați în zorii zilei de sâmbătă de acasă, după ce au fost percheziționați de procurori și polițiști. Forțele de ordine au găsit mai multe probe, inclusiv materiale pirotehnice.

După înfruntarea dintre grupurile de huligani și jandarmi de luni noaptea, din centrul Capitalei, aproape 190 de persoane au fost duse la poliție. Suspecții, printre care sunt și minori, de 16 și 17 ani, au ajuns apoi în fața procurorilor. Acuzațiile sunt numeroase cea mai gravă fiind cea de ultraj.

Oamenii legii spun că este numai o prima etapă și au deja informații și despre alți participanți la violențele din Capitală.

12 jandarmi au fost răniți, bănci și trei stații de autobuz în valoare de 32.000 de euro distruse în centrul Capitalei. Este bilanțul violențelor din noaptea de 29 spre 30 martie, când mai mulți protestatari au devenit agresivi. Imediat după incidente, au fost date 650 de amenzi în valoare de peste 400.000 de lei și au fost deschise opt dosare penale pentru distrugere.

Deși s-au dat amenzi de zeci de mii de lei, iar unii protestatari sunt acum în spatele gratiilor, protestele au continuat și aseară, însă intensitatea a fost destul de mică. Doar câteva sute de persoane au mers pe străzile Capitalei și au scandat împotriva guvernanților și a măsurilor restrictive.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite