15 migranți au fost prinși, la Timișoara. În ultimele trei săptămâni, au fost ridicați aproape 300 de transfugi din oraș
04 Septembrie 2017, 11:28 (actualizat 04 Septembrie 2017, 21:27)
(actualizat 04 Septembrie 2017, 21:27) | Știrile TVR

15 migranți irakieni, printre care și 5 copii, au fost descoperiți înTimișoara. Cu toții au fost luați de oamenii legii și duși la sediul poliției pentru verificări.

2 femei, 5 bărbați și 5 copii, descoperiți în spatele Parcului Botanic din Timișoara. Aceștia au fost filmați de un trecător care a sunat la 112.

Bărbatul a observat grupul de străini și a sunat la poliție iar transfugii au fost ridicați de polițiștii Secției 1.

Cei 15 dormeau, în jurul orei 8.00 dimineața, în spatele Parcului Botanic. S-au trezit când timișoreanul s-a apropiat de ei și a început să îi filmeze.

Unii au refuzat să fie filmați și chiar au încercat să fugă în timp ce alții au scos câteva cuvinte în limba engleză.

Bărbatul a sunat la 112, iar la fața locului a sosit un echipaj de la Secșia 1. Oamenii legii i-au luat pe migranți și i-au dus la sediu pentru verificări.

Controlul se face în colaborare cu cei de la Inspectoratul General pentru Imigrări. Ultterior aceștia îi vor prelua și îi vor duce în centre de tranzit pentru migranți. Transfugii nu au documente și sunt din Irak. Cel mai probabil, în Timișoara aceștia așteptau o călauză care să îi ajute să ajungă în Germania.

În ultimele trei săptămâni, în Timișoara, au fost ridicați aproape 300 de transfugi.