150 de refugiaţi ucraineni au petrecut Crăciunul în avans la Galați. Daniela Kaufusi: Am vrut ca, în preajma sărbătorilor, aceşti oameni să nu se simtă singuri

Fundaţia Inimă de Copil
Fundaţia Inimă de Copil
19 decembrie 2022, 12:44

Potrivit purtătorului de cuvânt al asociaţiei, Marius Ţuca, oaspeţii au avut parte de un program interpretat de copii ucraineni, unii dintre ei fiind copiii sau nepoţii celor prezenţi în sală. Micuţii refugiaţi au pregătit o scenetă şi au cântat colinde. Nici seniorii ucraineni nu au stat deoparte şi au fredonat colindele alături de copii.

Chiar dacă este vorba despre un Crăciun total diferit de sărbătorile de acasă, vârstnicii ucraineni s-au simţit foarte bine şi, pentru câteva ore, au încercat să uite că sărbătorile de anul acesta îi găsesc într-o ţară străină, departe de propriul cămin.

„Am vrut ca, în preajma sărbătorilor, aceşti oameni să nu se simtă singuri. Au primit o masă, cadouri şi s-au bucurat de colinde, ne-am străduit ca sărbătoarea să fie cât mai aproape de spiritul sărbătorilor de acasă”, a declarat reprezentanta Fundaţiei Inimă de Copil, Daniela Kaufusi.

Cei 150 de participanţi au primit cadouri la finalul evenimentului.

Alături de proiectele destinate copiilor români aflaţi în dificultate în care Fundaţia Inimă de Copil este implicată de peste 26 de ani, împliniţi în acest decembrie, în cele 10 luni de la declanşarea războiului din Ucraina, organizaţia a ajutat peste 5.800 de persoane prin colaborarea cu alte instituţii locale şi prin cele doua Centre de resurse şi suport pentru refugiaţi din Galaţi şi Brăila pe care le gestionează.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite