17 mii de cazuri de coronavirus în Franța într-o singură zi, peste 15 mii în Spania, 10 mii în Marea Britanie. Bilanț record în Belgia și Olanda

5 octombrie 2020, 12:51

Cu 250 de cazuri la suta de mii de locuitori, regiunea Parisului este în alertă.

Situația este similară în mare parte a țării, iar ultimele ultimele zile au adus cifre nemaivăzute de la debutul pandemiei.

O măsură ar putea fi închiderea barurilor și restaurantelor de la Paris, la fel cum s-a întâmplat deja la Marsilia. Purtarea măștii este obligatorie și în exterior, în multe orașe franceze.

Pentru prima oară, Marea Britanie a raportat peste 10 mii de cazuri într-o singură zi. O treime din Regat este sub noi reguli, care interzic socializarea între persoane din gospodării diferite.

Peste 50 de universități sunt focare de COVID-19. La una singură sunt 770 de studenți infectați și plasați în carantină.

Premierul Boris Johnson afirmă că situația va fi dificilă până după sărbătorile de iarnă, dar este optimist pentru 2021.

Boris Johnson, premierul Marii Britanii: „Oamenii de ştiinţă sunt aproape unanimi că până la primăvară lucrurile vor fi radical diferite, că vom trăi într-o altă lume, pentru că acesta este ciclul normal al unei pandemii de acest fel„.

Belgia – cu aproape 3.200 de cazuri și Olanda – cu aproape 4 mii sunt alte țări cu bilanțuri record în acest weekend.

Deja au fost luate unele măsuri: masca este obligatorie în toate spațiile închise, iar barurile și restaurantele au program de funcționare scurtat.

Polonia a depășit o sută de mii de cazuri confirmate de la debutul pandemiei, după ce a raportat peste 2 mii de cazuri în ultimele 24 de ore – cifră record.

Cele mai multe infectări sunt la Varșovia și în stațiunile de la Marea Baltică, iar autoritățile iau în considerare noi restricții.

Cehia și Slovacia au pus deja piciorul în prag și au revenit pentru 30 de zile la starea de urgență, după mai multe bilanțuri record. Se limitează adunările publice, liceenii vor trece la învățământ online, iar evenimentele sportive se desfășoară fără spectatori.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite