18.300 de persoane s-au imunizat duminică cu prima doză. Elevă: Am decis împreună cu părinții să mă vaccinez deoarece vreau să merg liber la școală, fără mască și pentru sănătatea mea
14 Noiembrie 2021, 20:17 | Știrile TVR

Scade numărul de cazuri noi de COVID, la 3 mii pe zi, scade şi interesul pentru vaccinare. Doar 18.300 au mers duminică la prima doză, în toate centrele din ţară! Sunt cele mai scăzute date din ultima lună. Aproape 7 milioane de români au schema completă. Insuficient pentru a fi în siguranţă, spun specialiştii în sănătate. Nu s-a atins nici măcar 50% rată de vaccinare în rândul populației generale.

La centrul de vaccinare de la Palatul Copiilor din Capitală, la ora prânzului, erau zeci de oameni, cei mai mulţi pentru rapel sau pentru doza booster.

S-a stat la coadă și la centrul de vaccinare de la Circul Metropolitan de stat, unde am întâlnit şi o elevă.

“Am decis împreună cu părinții să mă vaccinez deoarece vreau să merg liber la școală, fără mască și pentru sănătatea mea”.

În cadrul maratonului de vaccinare organizat la București, un singur centru a rămas deschis non-stop, însă puțini oameni s-au prezentat în miez de noapte la vaccinare

La Colibița, în județul Bistrița Năsăud, Caravana Vaccinării s-a oprit la o unitate de cazare din zonă. Localnicii au ascultat sfatul medicilor şi au mers să se imunizeze.

Cele mai recente date arată că la nivel național sunt în jur de șapte milioane și jumătate de persoane vaccinate cu prima doză și aproape șapte milioane de persoane imunizate cu schema completă. Tot la nivel național, rata de vaccinare în rândul populației generale nu atinge încă pragul de 50%.

Apelul medicilor rămâne același, vaccinul poate salva vieți.

În toată ţara, s-au administrat peste 80 de mii de doze de vaccin. Mai mult de jumătate la doza de rapel.