19 irakieni, solicitanți de azil, prinși la graniță când încercau să iasă ilegal din țară
16 Septembrie 2017, 11:45 (actualizat 16 Septembrie 2017, 14:06)
(actualizat 16 Septembrie 2017, 14:06) | Știrile TVR

Un nou grup de migranți a fost prins de polițiștii de frontieră când încerca să iasă ilegal din țară. Este vorba despre 19 irakieni, solicitanți de azil în România, care intenționau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen.

"În data de 15.09.2017, în jurul orei 05.45, în cadrul unei acţiuni specifice pentru combaterea migraţiei ilegale, poliţiştii de frontieră din carul Sectorului PF Curtici au observat nouăsprezece persoane care se deplasau pe jos, pe câmp, spre Ungaria. Persoanele în cauză au fost reţinute la aproximativ 500 de metri interior faţă de linia de frontieră şi au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Curtici pentru cercetări", informează Poliția de Frontieră.

Cetățenii irakieni - 15 adulți și patru minori - au fost opriți de polițiști la frontiera cu Ungaria și intenționau să ajungă într-un stat din Spațiul Schengen. Ei le-au declarat oamenilor legii că s-au deplasat cu autoturisme taxi până în localitatea Curtici, de unde şi-au continuat călătoria pe jos până în momentul reţinerii. Aceștia sunt cercetați acum pentru trecere ilegală a frontierei de stat.

Joi, alți opt irakieni, cu două călăuze din Kenya și Albania, au fost descoperiți în timp ce voiau să fugă în Ungaria.