20 de ani de la tragedia din 11 septembrie. 200 de veterani din armata americană și simpatizanți au comemorat în stil propriu victimele atentatului. Majoritatea participanților au fost luptători în forțele speciale ale marinei, Navy Seals

9 august 2021, 10:18

Evenimentul a fost organizat de Fondul ” Hai, luptători! ” o organizație nonguvernamentală care acorda sprijin veteranilor din armata americană. La comemorare au fost marcați și zece ani de la doborârea unui elicopter cu 38 de Navy Seals și aviatori la bord.

Toți participanții la comemorare s-au declarat onorați că au venit la eveniment. „Să fim în stare să ne oferim susținerea atât pentru cei care au luptat în forțele speciale cât și pentru cei care fac asta acum este foarte important”, a declarat Kristen Sefim, soția unui veteran din Navy Seals, prima femeia care a înotat pe toată distanță.

Înotătorii s-au oprit de două ori pe traseu, în dreptul Statuii Libertății și a insulei Ellis. Ei au făcut 100 de flotări în onoarea libertăților Statelor Unite și câte 22 pentru toți atâția veterani care se sinucid în fiecare zi.

Totul s-a încheiat prin depunerea unor drapele americane în bazinul de reflecție de sud de la World Trade Center în onoarea victimelor atacurilor din 11 septembrie.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite