2021, un an sărac în kilometri de autostradă

2021 an sărac în kilometri de autostradă
2021 an sărac în kilometri de autostradă
26 noiembrie 2021, 18:19

Contractul pentru construcția lotului 2 al autostrăzii Sebeș-Turda, cu lungime de aproape 25 km între Sîntimbru și Aiud, a fost semnat în 2014. Lucrările ar fi trebuit să fie gata în decembrie 2016. E sfârșitul lui 2021 și încă nu se circulă. Traficul ar putea fi deschis abia luna viitoare, dar cu unele restricții.

Emanuel Jilinschi, corespondent TVR: Lotul nr 2 al autostrăzii Sebeș Turda va fi deschis cu o mică restricție în zona comunei Oiejdea, toate mașinile vor fi direcționate pe sensul Sebeș Turda.

Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Chiar dacă se merge un km, doi pe un sens, dăm drumul.

Un alt tronson care ar urma să fie dat în trafic în decembrie e cel dintre Tg. Mureș și Ungheni. Are o lugime de 9.2 km, din care doar jumătate în regim de autostradă. Contractul de începere a lucrărilor a fost semnat anul trecut. Lucrarea ar urma să fie gata înainte de termenul din 2022.

Andrada Gorog, corespondent TVR: Darea în folosință a tronsonului Tg. Mureș Ungheni va scurta foarte mult timpul de deplasare spre Cluj. De regulă, în zonă se formează cozi uriașe.

Autoritățile se așteptau ca, până la finalul anului, să fie dați în trafic și 40 km din drumul expres Craiova Pitești. Deși a încercat, constructorul nu a reușit să finalizeze lucrările înainte de termenul din contract de anul viitor.

Cristian Pistol, director CNAIR: Sunt reticent în a vă spune că reușește anul acesta.

Până la inaugurarea loturilor de autostradă promise, șoferii pot circula de azi pe centura orașului Mihăilești din județul Giurgiu.

Cătălin Deacu, jurnalist TVR: Centura are doar 3.2 km dar au fost necesari 9 ani, abia al treilea constructor a reușit să termine lucrarea.

Harald Braun, constructor: Noi am preluat o lucrare cu un isotric, au fost și reparații în caietul de sarcini.

Anul acesta ar urma să fie finalizați  4 km din centura ocolitoare a municipiului Satu Mare și Pasajul Mogoșoaia, parte a centurii Capitalei.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite