27 septembrie, Ziua Mondială a Turismului. 1.235 de milioane de turiști au trecut granițele internaționale, în 2016

Ziua Mondială a Turismului 2017
Ziua Mondială a Turismului 2017
17 septembrie 2017, 17:47

Mesajul Secretarului General al Organizației Mondiale a Turismului, Taleb Rifai:

Turismul este astăzi cea de-a treia cea mai mare industrie de export din lume, după produse chimice și combustibili. Aceasta aduce speranță, prosperitate și înțelegere atât de multe vieți și mijloace de trai în întreaga lume.

Doar anul trecut, 1.235 de milioane de călători au trecut granițele internaționale. Până în 2030, aceste 1,2 miliarde vor deveni 1,8 miliarde.

Întrebarea, pe măsură ce sărbătorim Ziua Mondială a Turismului 2017, este cum putem permite acestei forțe transformatoare globale puternice, acestui 1,8 miliarde de oportunități, să contribuie la transformarea acestei lumi într-un loc mai bun și să promoveze dezvoltarea durabilă în toți cei 5 stâlpi ai săi:

1. Economic: oferă o creștere inclusivă;

2. Social: crearea de locuri de muncă decente și dezvoltarea comunităților;

3. Mediul: conservarea și îmbogățirea mediului și abordarea schimbărilor climatice;

4. cultural: sărbătorirea și conservarea diversității, identității și culturii tangibile și intangibile;

5. Pacea: ca o condiție esențială pentru dezvoltare și progres.

În acest spirit, Ziua Mondială a Turismului 2017 oferă o oportunitate unică pentru creșterea gradului de conștientizare cu privire la contribuția turismului durabil la dezvoltarea factorilor de decizie din sectorul public și privat și a comunității internaționale. În acest proces, sunt mobilizate toate părțile interesate pentru pentru a face turismul un catalizator pozitiv pentru schimbare.

Celebrarea oficială a Zilei Mondiale a Turismului 2017 are loc în Qatar, după cum a decis Adunarea Generală a UNWTO. Evenimentul va fi structurat în jurul a două sesiuni, axat pe „Turismul ca motor al creșterii economice” și „Turismul și planeta: angajamentul față de un viitor mai ecologic”. În plus, se va organiza un think-tank la nivel înalt, cu scopul de a deschide dezbaterea cu privire la potențialul sectorului de a spori conservarea culturală și înțelegerea reciprocă.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă