Zeci de migranți au fost prinși în gara din Timisoara, în două trenuri
10 Septembrie 2017, 11:39 (actualizat 10 Septembrie 2017, 21:52)
(actualizat 10 Septembrie 2017, 21:52) | Știrile TVR

Primul grup, format din 38 de transfugi, venea de la București și se îndrepta spre Budapesta. Polițiștii au intervenit după ce mai mulți pasageri au anunțat prezența migranților în vagoane. Al doilea grup a fost găsit într-un alt tren, care venea de la Arad.

Cei 38 de migranti, între care 17 copii, au declarat că sunt din Irak și că provin din centre de tranzit de la Galați și din București.

S-au urcat în trenul internațional București-Budapesta ți, cel mai probabil, aveau ca destinație țări din vestul Europei.

Au fost însă dați jos din tren de polițiști și de agenții unei firme de pază, în Gara de Nord din Timișoara. Unii au încercat să scape de oamenii legii, însă în cele din urmă cu toții au ajuns la sediul Poliției Transporturi pentru verificări.

La nici două ore de la depistarea primului grup de migranți, polițiștii de la Transporturi Feroviare au mai descoperit încă 15 transfugi tot în Gara de Nord din Timișoara. Printre aceștia erau și 5 copii.

Cu toții au fugit din centrul de migranți din Arad și intenționau să se urce într-un tren pentru a pleca spre vestul Europei.

La graniţa de vest a ţării au fost prinşi peste 1200 de transfugi de la începutul anului.