O persoană a murit şi cel puţin 18 au fost rănite într-o explozie la o centrală pe gaz a companiei OMV din Austria

12 decembrie 2017, 11:45

Autorităţile locale au făcut apel la populaţie să evite zona, pe cât posibil. Martorii spun că bubuitura s-a auzit de la kilometri întregi şi s-a simţit ca un cutremur. Incidentul a avut loc la foarte mică distanţă de graniţa cu Slovacia.

Explozia, ale cărei cauze nu au fost deocamdată identificate, s-a produs la ora 08.45 și a fost urmată de un incendiu. „Lucrurile se află sub control”, a dat asigurări pentru France Presse purtătorul de cuvânt al poliției Edmund Tragschitz.

O persoană a murit și 18 au fost rănite în urma deflagrației, necesitând îngrijiri medicale, a anunțat o purtătoare de cuvânt a Crucii roșii locale, Sonja Keller.

Autoritatea austriacă de reglementare a gazelor, E-Control, a declarat că explozia a afectat livrările de gaze în Italia, Ungaria și Slovenia.

Terminalul de la Baumgarten este principalul centru de distribuție în Austria pentru gazul natural venit din Rusia și Norvegia. Instalația, inaugurată în 1959 și având o capacitate anuală de 40 de miliarde de metri cubi, reprezintă unul din principalele „hub”-uri de gaz din Europa centrală, deservind în special nordul Italiei și sudul Germaniei. Este controlat în proporție de 51% de grupul energetic austriac OMV, conform Agerpres.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite