54 de migranți din Siria, Irak și Afganistan au fost salvați de polițiști români aflați în misiune Frontex
12 Septembrie 2017, 13:20 (actualizat 12 Septembrie 2017, 13:37)
(actualizat 12 Septembrie 2017, 13:37) | Știrile TVR

Peste 50 de migranți au fost salvați, pe Marea Egee, de polițiști români de frontieră aflați în misiune Frontex, cu o navă a Garzii de Coastă. Migranții se aflau într-o barcă gonflabilă mult prea mică pentru numărul mare de ocupanți. Polițiștii români le-au acordat și asistenţă medicală și hrană celor salvați.

Nava Garzii de Coastă românești patrula în largul Mării Egee când radarul le-a semnalat prezența unei ambarcațiuni de mici dimensiuni. Era o barcă gonflabilă plină cu migranți - 54 de oameni din Siria, Irak și Afganistan.

Zona mediteraneană este cea mai aglomerată rută aleasă de traficanții de migranți pentru a-i aduce către Europa. Și în zona Mării Negre încep să acționeze grupările criminale specializate în traficul de persoane.

Migranții salvați de polițiștii români au plătit câteva sute de euro de persoană pentru a urca în barcă. Doar așa pot fi găsiți de navele de patrulare europene și apoi transportați în spațiul Uniunii Europene.

De la începutul anului, Poliția de Frontieră a salvat aproape 1.000 de migranți în cadrul operațiunii comune organizate de Agenția Frontex pe Mediterană și Egee.