6,33 la mie – rata de infectare cu coronavirus în București. Capitala este înconjurată de localități unde incidența cazurilor trece chiar și de 10 la mie

29 septembrie 2021, 20:12

48 de ore are la dispoziție Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență să se întrunească, din momentul atingerii unui prag de la care se aplică măsuri noi de limitare a răspândirii virusului.

Când rata de infectare ajunge la pragul de 6 cazuri la mia de locuitori, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică se instituie carantina de weekend în intervalul orar 20:00 – 05.00. Se aplică doar persoanelor nevaccinate, care pot să iasă din case cu adeverința de la angajator sau cu motive întemeiate privind starea de sănătate.

Situația Capitalei e una specială. Este înconjurată de un cerc roșu, format de 11 localități din Ilfov, în care incidența cazurilor noi de COVID-19 trece chiar de 10 la o mie de locuitori și se aplică deja carantina de noapte.

În Dobroești e cea mai mare rată de îmbolnăvire.

Rată de infectare ridicată în Ilfov:

Afumaţi 9,18

Berceni 8,04

Bragadiru 9,17

Chiajna 8,58

Dărăşti Ilfov 7,74

Dobroeşti 10,10

Mogoşoaia 9,77

Otopeni 9,70

Popeşti Leordeni 9,20

Ştefăneştii de Jos 7,51

Voluntari 8,73.

Mare parte dintre cei care locuiesc în Ilfov lucrează în Capitală, unde, în aceste condiții, rata de infectare s-a dublat într-o singura săptămână. Specialiștii estimează că, în câteva zile, în București se va depăși pragul critic de 7,5 cazuri la mia de locuitori. Din acel moment, potrivit legislației actuale, carantina de noapte se impune pe tot parcursul săptămânii.

Cum a crescut rata de infectare în Capitală:

29 septembrie – valoarea de 6.33

28 septembrie – valoarea de 5.57

25 septembrie – valoarea de 4.1

22 septembrie – valoarea de 3.3.

Dacă ați cumpărat bilet la teatru, trebuie să știți că, odată cu noile restricții, sălile de spectacole vor fi închise.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, magazinele se vor închide la ora 18.00.

Petrecerile, nunțile și botezurile, dar și celelalte evenimente în familie nu vor mai putea fi organizate când rata de infectare depășește 6 cazuri la mie de locuitori.

De altfel, încă de zilele trecute, în Capitală, masca de protecție e obligatorie în târguri, piețe și în stațiile de autobuz.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite