70 de persoane evacuate dintr-un bloc din Timișoara, după deratizare. Ministrul Sănătății a trimis Serviciul de Control

24 februarie 2021, 07:40

După o noapte petrecută la hotel sau la rude, cei 70 de locatari au fost aduși acasă cu autospecialele ISU. Pompierii le-au transmis că sunt în siguranță. Echipajul specializat în intervenții în caz de accidente chimice și biologice a ventilat imobilul, iar măsurătorile nu au mai indicat vreun pericol în bloc.

Proprietara cofetăriei unde s-a făcut dezinsecția nu își explică ce s-a întâmplat, mai ales că nu este prima dată când apelează la această procedură.

În urma incidentului, ministrul Sănătății a cerut DSP Timiș o verificare amănunțită la fața locului.

Reprezentanții firmei care a făcut dezinsecția în cofetărie spun că locatarii au fost înștiințați de acțiunea ce avea să se desfășoare la parterul imobilului. Ei susțin că substanța folosită, un insecticid profesional pentru combaterea rozătoarelor și a insectelor, este autorizată.

În 2019, după un incident similar, o tânără și doi copii de 3 ani, respectiv 10 zile, au murit după folosirea unor substanțe pentru deratizare interzise într-un bloc din Complexul Studențesc din Timișoara.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––-

Mirosul înţepător venea de la parter unde, într-o cofetărie, se făcuse deratizare în urmă cu câteva ore. 70 de persoane au fost evacuate, iar pompierii au ventilat spațiile timp de câteva ore.

Un echipaj a detectat, la măsurători, substanţe toxice folosite la deratizare. Din fericire, nimeni nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Autorităţile au decis că locatarii să fie cazaţi în alte spaţii, până când echipajele de intervenție ventileaza imobilul corespunzător.

Ministrul Sănătăţii a trims Serviciul de Control de la DSP Timiş pentru verificări.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite

Cele mai citite pe aceeași temă