70 la sută dintre europeni sunt vaccinați cu cel puțin o doză

27 iulie 2021, 21:06

Scepticismul e o problema greu de depășit în Bulgaria – țară cu rata cea mai mică de vaccinare din Uniunea Europeană. Doar 15 la sută din populație a primit prima doză.

Recomandările medicilor rămân fără ecou. Mulți bulgari se îndoiesc de eficiența vaccinului, apleacă urechea la informații false răspândite pe rețele de socializare, dar există și o mare lipsa de încredere în acțiunile statului.

Vești bune de la Bruxelles, însă: 70 la sută dintre adulții europeni au primit cel puțin o doză de vaccin, 57 la sută sunt vaccinați cu ambele doze – potrivit statisticilor oficiale

Lituania este în prima linie: a fost introdusă testarea obligatorie a celor nevaccinati care lucrează în transport de mărfuri și pasageri, în divertisment, cultură și alimentație publică, dar și soldați, funcționari publici sau migranți. Toți trebuie să se prezinte săptămânal la un centru de testare, până se decid să se vaccineze.

Și Belgia se face remarcată cu o inedită campanie de vaccinare pentru marinarii străini. E singură țara din lume care oferă acest serviciu chiar la bordul navelor care ajung în port.

Mulți dintre beneficiarii acestei măsuri provin din țări în care vaccinarea e insuficientă sau chiar indisponibilă încă pentru personalul navigant.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite