700 de blocuri din Capitală au rămas fără apă caldă și căldură. Sunt prognozate temperaturi negative în timpul nopții

19 decembrie 2022, 16:45

Din cauza avariilor, luni, în Capitală, nu au avut apă caldă și căldură în jur de 700 de blocuri. Cei mai afectați au fost locuitorii din Sectorul 4.

Probleme cu apa caldă și căldura sunt și în celelalte sectoare din Capitală.

Iar situația este cu atât mai gravă, cu cât în această noapte în București sunt prognozate temepraturi de până la minus 6 grade.

Reprezentanții Termoenergetica ne-au transmis că remediază în cursul zilei de luni avariile din Sectorul 4, iar restul, până marți dimineață.

Mihai Mereuță, preşedinte, Liga Asociaţiilor de Proprietari „Habitat”: Oamenii se plâng că au făcut igrasie în case. De atâtea sezoane fără încălzire. Fiecare grad scăzut supune la stres rețeaua și o perioada cu -10,-15 grade s-ar putea să avem probleme inclusiv de la furnizare pentru că nu vor mai reuși să compenseze apa de adaos.

Dragoș Porojnicu, jurnalist TVR: Din cauza conductelor care sunt mai vechi de 40 de ani, în sezonul rece, în fiecare oră se duc în pământ nu mai puțin de 2.200 de tone de apă fierbinte. Pierderile le suportă bucureștenii.

În prezent, Termoenergetica furnizează energie termică pentru aproximativ 562.000 de apartamente din Capitală în care locuiesc peste 1,2 milioane de oameni.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite