74 de rezidenți, infectați cu coronavirus la Centrul de Îngrijire Zătreni

14 iulie 2020, 14:26

Din primele informații, se pare că pacientul zero este o asistentă care a ajuns pe 26 iunie la spital cu simptome specifice noului coronavirus. Între timp, ea a și fost externată. Au fost testați toți cei internați în acest centru, dar și personalul.

Din cei 74 de pacienți găsiți pozitiv, 10 sunt internați la spital pentru că au probleme de sănătate mai grave. Restul sunt ținuți în centru. Tot în ultimele 24 de ore a fost înregistrat şi un deces în rândul beneficiarilor de la Zătreni, fiind vorba de o persoană care a fost transportată sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea şi care a decedat duminică în secţia ATI a spitalului.

Astăzi au venit rezultatele pentru personal, şi, important, toate probele sunt negative. Cazuri de COVID-19 au fost confirmate şi la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Bistriţa, unde în ultimele trei zile au fost testaţi pozitiv pentru noul coronavirus şase beneficiari şi patru infirmieri. Toţi sunt sub supravegherea medicală a personalului medico-sanitar şi auxiliar din cadrul centrului, coordonat de un medic de la secţia Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite