75 de persoane dintr-un centru de îngrijire și asistență din Capitală au COVID-19. Direcția de Sănătate Publică și Direcția de Asistență Socială aruncă vina de la una la alta

25 mai 2020, 18:57

La Centrul Rezidenţial de Îngrijire şi Asistenţă pentru Persoane Dependente din Berceni, Sectorul 4, București, au fost depistaţi pozitiv cu noul coronavirus 47 de beneficiari şi 28 de angajaţi.

Totul a fost descoperit după ce un beneficiar al centrului a fost internat în spital pentru o afecţiune acută, moment în care a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus.

DGASMB a făcut către DSP solicitarea de a trimite inspectori pentru a fi testați toți oamenii din centru, 479 de persoane: 246 de angajaţi şi 233 de beneficiari.

După ce a așteptat trei zile ca Direcţia de Sănătate Publică să efectueze testarea celor din centrul rezidenţial, DGASMB a efectuat testarea prin resurse interne, deşi, potrivit legislaţiei în vigoare, personalul centrelor rezidenţiale trebuie testat de către DSP, de două ori pe lună, iar beneficiarii trebuiau testaţi la apariţia primului caz sau a simptomelor.

DGASMB vrea să facă plângere penală pentru că inspectorii DSP au declarat că nu pot veni să testeze toți oamenii din centru.

Așteptăm și un punct de vedere oficial din partea DSP.

Toți beneficiarii şi angajaţii care au fost depistaţi pozitiv sunt asimptomatici şi au fost internaţi la spitale din Capitală.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite