87 de migranți au fost reținuți pe plaja Midia. Cetățenii străini au ajuns cu un pescador pe țărmul românesc
08 Septembrie 2017, 21:34 | Știrile TVR

Din ce în ce mai mulți migranți ajung pe litoralul României după ce au traversat Marea Neagră. E o adevărată aventură pentru fugarii care, de cele mai multe ori, călătoresc la bordul unor veritabile sarcofage plutitoare. E și cazul celor 87 de oameni găsiți de garda de coastă pe plaja sălbatică de la Midia.

Comentariul pilotului se referă la calitatea precară a pescadorului cu care cei 87 de migranți au ajuns pe plaja din apropierea portului Midia.

Zeci de oameni din Siria, Irak sau Afganistan își riscă viețile pentru a ajunge pe teritoriul european și plătesc taxe exorbitante pentru un loc pe o asemenea ambarcațiune.

De această dată, cei de pe nava au refuzat să răspundă somațiilor polițiștilor și, în jurul orei 10, migranții au debarcat pe plaja din apropierea portului Midia. Printre ei, și 26 de copii și adolescenți minori.

Acolo se aflau deja numeroase forțe ale poliției de frontierț. Chiar şi aşa, spun surse auorizate, doi dintre cei de pe pescador au reușit să fugă cu o barcă gonflabilă pe care au abandonat-o la ţărm. Dar căutările au început imeidat, cu filtre şi patrule de urmărire.

Cei 87 de migranți se adaugă altor 160 depistați în zona litoralului în luna august. În opreraţiuni au fost arestate și 7 călăuze, cetățeni turci, bulgari și ciprioți.