90 la sută dintre români cred în Dumnezeu. 3 din 10 români au încredere în Biserică
16 Decembrie 2021, 21:20 | Știrile TVR

Să nu furi, e una dintre cele zece porunci, iar România ar trebui să fie o țară model, dacă ne uităm pe ultimul barometru al vieții religioase. Ne spune că suntem un popor credincios, că 9 din 10 persoane cred în Dumnezeu. Peste jumătate dintre repondenți spun că nici nu ar vota un politician ateu. Potrivit studiului, aproape trei sferturi dintre cei întrebați cred că vaccinarea este o alegere personală.

Indiferent de confesiune, 90% dintre români cred în Dumnezeu și doar 4% nu cred. Biserica rămâne instituția statului în care au încredere 3 din 10 români. Armata și Academia Română o urmează în acest top. Însă doar 23% dintre credincioși participă o dată pe săptămână la slujbe.

Un procent covârșitor consideră că educația religioasă în școli e necesară. 9 la sută văd inutilă materia și aproape un sfert cred că e necesar acordul părinților.

Pe tema vaccinării împotriva covid, peste 70 la sută dintre cei intervievați cred că ține de alegerea fiecăruia, iar peste jumătate consideră că biserica nu trebuie să se implice.

În ceea ce privește finanțarea Catedralei Naționale de la bugetul de stat, 29% s-au arătat ca fiind total de acord și 22% total împotrivă.

Studiul a fost realizat între 3 și 14 decembrie pe un eșantion de 1001 persoane. Marja de eroare este de plus minus 3%.