A dat bagheta de dirijor pe o bicicletă pentru livrat mâncare. Povestea unui tânăr din Singapore

12 martie 2021, 15:27

Bună! Mă cheamă Chiya Amos şi sunt dirijor de orchestră. Dar acum livrez mâncare în Singapore„.

Chiya trăia în Rusia, unde a făcut Conservatorul. Anual, dirija zeci de spectacole de operă și balet în toate marile orașe din Federație, dar și în Europa și Asia.

După ce pandemia a închis toate teatrele, a rezistat din economii 10 luni. În decembrie, a decis să meargă acasă, în Singapore și, de nevoie, a început să livreze mâncare.

Din ianuarie am aplicat pentru mai mult de 40 de concerte, dar majoritatea nici măcar nu mi-au răspuns„, se plânge tânărul.

Chiya Amos are doar 30 de ani și speră să-și poate relua cât de curând promițătoarea carieră. Pe bicicletă ascultă mereu muzică, iar în timpul liber studiază partituri. Deocamdată, are programat un concert la Tokyo în aprilie, dar cel mai mult așteaptă să revină în Rusia, mai ales că, în urmă cu câteva săptămâni, soția lui, rusoaică, a fost nevoită să se întoarcă acasă din cauza unor chestiuni legate de viză.

În Rusia, teatrele au început să se redeschidă, dar deocamdată acolo sunt promovate talentele locale și nu se invită artiști străini.

Chiya continuă să spere la împlinirea marelui său vis – acela de a deveni dirijorul principal al Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg, una dintre cele mai apreciate orchestre din Rusia.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite