A doua confruntare Donald Trump - Joe Biden a fost anulată. Trump, interviu la Fox News: Nu mai iau niciun tratament. Nu-mi plac medicamentele
10 Octombrie 2020, 14:23

Anunțul privind anularea celei de-a doua confruntări electorale a fost făcut de Comisia pentru dezbateri prezidențiale și intervine în contextul infectării președintelui Trump cu noul coronavirus. Liderul de la Casa Albă a explicat într-un interviu pentru Fox News cum a acționat virusul asupra lui și că este pregătit pentru o dezbatere cu Joe Biden în spațiu deschis.

Negocieri dure între echipele de campanie ale lui Donald Trump și Joe Biden privind a doua dezbatere televizată, programată pentru 15 octombrie.

Candidatul democrat era de acord cu o confruntare în mediul virtual, în contextul în care președintele Trump se află în perioada de recuperare după infectarea cu noul coronavirus.

Donald Trump nu a fost de acord și a propus chiar mutarea următoarelor două dezbateri. Joe Biden a respins propunerea. Așa că a doua confruntare a fost anulată.

Între timp, președintele Trump a declarat la Fox News că vrea o dezbatere în spațiu deschis și nu una virtuală.

Donald Trump, preşedintele SUA: "Cine vrea o dezbatere la computer? Eu nu vreau. Trebuie să fii acolo, să vezi persoana. (...) Nu am avut o problemă cu respiraţia, ceea ce mulţi oameni par să aibă. Dar nu m-am simţit foarte puternic, foarte viguros. Nu m-am simţit aşa cum ar trebui să se simtă preşedintele SUA. (...) Nu mai iau niciun tratament. Ceea ce, sincer, mă face să mă simt bine. Nu-mi plac medicamentele".

Jurnalistul Fox News l-a întrebat pe președinte de unde crede că a luat virusul. "Au fost unele evenimente mari la Casa Albă şi probabil de acolo. Nu ştiu exact", a răspuns Trump.

Președintele Trump va ține luni, în Florida, primul său miting electoral după ce, săptămâna trecută, a fost testat pozitiv la COVID-19.