A doua zi a anului școlar, tot mai multe cadre didactice diagnosticate cu coronavirus. Zeci de profesori în carantină

15 septembrie 2020, 21:23

O zi. Atât au mers la școală cei 200 de elevi din Zădăreni, județul Arad. Scenariul verde în care era încadrată școala s-a schimbat în roșu după ce directorul unității a aflat că are noul coronavirus. Nu a participat la festivitatea de deschidere, deși nu avea încă rezultatul. Dar s-a simțit rău la sfârșitul săptămânii trecute, când s-a și întâlnit cu colegii din școală.

Școala va fi dezinfectată, dar deocamdată rămâne închisă, iar elevii vor învăța online.

La Suceava, trei cadre didactice de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” au COVID. Directorul liceului, directorul adjunct și o profesoară de sport s-au îmbolnăvit după ce au intrat în contact cu inspectorul școlar general adjunct, care are noul coronavirus. Și alți profesori de la 3 școli din județ au COVID-19.

Și în Gorj, liceul din Novaci a trecut în zona roșie într-o singură zi. Asta după ce un cadru didactic a fost confirmat cu SARS-CoV-2 și peste 30 de profesori au intrat în carantină.

Profesorii vor preda online chiar dacă sunt în concediu medical.

Singurii elevi care au trecut pe la liceu au fost cei de clasa a IX-a, pentru a primi manualele.

Și la o școală din Turceni a fost confirmat un caz de coronavirus printre angajații unității. Nouă profesori au intrat în carantină, dar pentru că s-au găsit suplinitori, elevii vor învăța și la școală, și online.

În Constanța, la Liceul Teoretic „Ovidius”, 4 angajați sunt infectați cu noul coronavirus. Doi dintre ei sunt internați de săptămâna trecută, iar ceilalți au primit rezultatele pozitive de curând.

Conducerea școlii a decis ca, deocamdată, orele să se țină doar online.

Și în Olt, la școala Vădăstriţa, o profesoară are COVID. Pentru că a intrat în contact cu majoritatea colegilor, elevii vor sta acasă în perioada următoare.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite