A doua zi de pelerinaj la Patriarhie, cu distanțare și mască de protecție obligatorie. 10 mii de oameni s-au închinat la racla cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou
26 Octombrie 2020, 20:57

Cozi mult mai mici, faţă de alţi ani, şi în a doua zi de pelerinaj pe Dealul Patriarhiei, la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou. S-au respectat distanţarea şi portul măştii, au apărut, în schimb, persoane care au încercat să profite de naivitatea credincioşilor: falşi preoţi care cereau bani sau cerşetori cu răni închipuite.

Anul acesta, clopotele Patriarhiei nu au mai adunat la fel de mulți pelerini ca în alți ani.

Rândul a fost mult mai scurt, aproape 300 de metri, iar credincioșii nu au mai așteptat ore în șir, ci maximum 30 de minute.

Spre deosebire de anul trecut când pe Dealul Patriarhiei au urcat aproximativ 100.000 de pelerini, anul acesta, până în a doua zi de pelerinaj au venit aproximativ 10.000 de credincioși.

Chiar dacă atmosfera a fost calmă, au existat și câteva incindente.

Mai multe persoane au profitat de bunătatea pelerinilor dându-se drept preoți sau prefăcându-se că sunt bolnave.

Spre exemplu, bărbatul din imagini, deși este perfect sănătos, avea mâinile bandajate pentru a-i înduioşa pe credincioși.

Pelerinajul din Capitală se va încheia mâine, odată cu închinarea ultimului credincios și cu ducerea raclei cu moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou în Catedrala Patriarhală.