A fost demisă directoarea liceului din Bacău unde mai mulți elevi au fost filmați în timp ce erau agresați de colegi de-ai lor

11 februarie 2023, 17:39

Inspectorii școlari au ajuns la concluzia că, începând din octombrie anul trecut, au existat cel puțin 7 situații de bullying și violență între elevi la Liceul Tehnologic Mangeron din Bacău, despre care conducerea unității de învățământ știa, dar unele n-au fost transmise către inspectorat. Rezultatele anchetei arată şi ineficienţă, dar şi lipsa unui climat sigur pentru elevi. Astfel, decizia luată de Inspectorat a fost una categorică.

ROXANA CERGHICI, purtător de cuvânt ISJ Bacău: S-a votat eliberarea din funcţie a doamnei director de la Liceul Tehnologic „Dumitru Mangeron” Bacău. Această decizie survine urmare a cercetărilor realizate de inspectorii şcolari la acea unitate de învăţământ, care au arătat mai multe deficienţe manageriale.

Directoarea demisă consideră că apariția știrii în spațiul public şi reacțiile pe care le-a stârnit au influențat decizia Inspectoratului.

Nela Dumea, directorul demis al Liceului Tehnologic Dumitru Mangeron, Bacău: Opinia publică a avut o influenţă deosebită şi a vrut să dea un exemplu drastic. În momentul acesta nu am toate elementele ca să spun dacă fac contestaţie sau dacă nu fac.

Pe 2 februarie, adolescentul care şi-a agresat verbal și fizic cei doi colegi a fost arestat preventiv pentru 20 de zile. Băiatul avusese probleme disciplinare și anul trecut, când i s-au scăzut două puncte din nota la purtare și a primit ,,avertisment” după ce a muşcat un coleg şi l-a şicanat pe altul.

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite