A fost semnat contractul pentru tronsonul 5 din autostrada Sibiu – Pitești. În prezent se lucrează doar pe tronsonul 1, Sibiu – Boița

11 mai 2020, 20:36

Tronsonul 5 din Autostrada Sibiu – Piteşti este amplasat în judeţul Argeş şi are 30,35 km lungime.

Traseul va începe în zona localităţii Curtea de Argeş şi va continua paralel cu râul Argeş, până la actuala centură a municipiului Piteşti. Lucrările vor costa aproape 390 de milioane de euro, din fonduri europene nerambursabile.

Constructorul are la dispoziție un an pentru proiectare și 4 pentru execuție.

Autostrada Sibiu – Piteşti va avea în total 123 kilometri şi va fi împărţită în 5 loturi: Sibiu- Boiţa, Boiţa – Cornetu, Cornetu – Tigveni, Tigveni – Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş – Piteşti.

Șoseaua de mare viteză include 8 noduri rutiere şi 9 tuneluri. Este o parte importantă a Coridorului 4 Pan-European, care traversează ţara de la vest la est.

Licitația pentru lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești a fost lansată în 2017 și a trecut prin toate fazele de contestații.

În prezent, din cele 5 loturi ale autostrăzii, se lucrează doar pe tronsonul 1, Sibiu – Boița. Pentru loturile 2 și 3, situate în zone montane, nici măcar nu au fost lansate licitațiile.

 

Urmărește-ne pe Google News

Ultima Oră

Cele mai citite